Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
catan telepesei

Catan Telepesei

A „Catan telepesei” egy stratégiai társasjáték, amelyben a játékosok egy gyümölcsöző szigeten telepednek le. A cél a nyersanyagok ügyes kezelése, új települések és utak építése, miközben a játékosok kereskednek egymással. A játékmenet kombinálja az erőforrás-gazdálkodást, a tárgyalási készséget és a stratégiai tervezést. Aki először éri el a meghatározott pontszámot, az nyeri meg a játékot.

Készleten

10.995 Ft

Leírás

A „Catan telepesei” Klaus Teuber által tervezett társasjáték, melyet először 1995-ben adtak ki. A játék egy képzeletbeli szigeten játszódik, ahol a játékosok a „Catan” szigetének telepeseivé válnak. A cél az, hogy a játékosok fejlesszék településeiket és útjaikat, miközben versenyeznek a korlátozott erőforrásokért.

A játék kezdetén a szigetet alkotó mezők véletlenszerűen kerülnek kiosztásra, ami minden játékot egyedivé tesz. Az erőforrás mezők búza, fa, bárány, tégla és kő anyagokat termelnek. A játékosok dobókockával döntik el, hogy mely mezők termelnek erőforrásokat egy adott körben.

A játékosok az erőforrásaikat felhasználva építhetnek utakat, településeket és városokat. Mindegyik építmény pontokat ér, és a játék célja, hogy a játékosok elérjék a megnyeréshez szükséges pontszámot. Az építés mellett a játékosok kereskedhetnek egymással, hogy megszerezzék a szükséges erőforrásokat.

A játék stratégiai elemét fokozza a „rabló” figurája, amely blokkolhatja az erőforrás termelést, és lehetőséget ad a játékosoknak, hogy egymástól elvegyenek erőforrásokat. A „Catan telepesei” nem csak szerencsén, hanem stratégiai döntéseken és tárgyalási készségen is alapul, így minden játék izgalmas és kiszámíthatatlan.

A „Catan telepesei” több kiegészítővel is rendelkezik, amelyek új dimenziókat és lehetőségeket adnak a játékhoz. Ezek a kiegészítők lehetővé teszik a játék bővítését, új stratégiákat és játékstílusokat hozva be.

Összességében a „Catan telepesei” egy izgalmas, interaktív társasjáték, amely kihívásokat és szórakozást nyújt minden korosztály számára. Az egyszerű szabályok és a változatos játékmenet biztosítja, hogy minden játék egyedi és emlékezetes élmény legyen.

Játékosok száma és Ajánlott Életkor: A „Catan telepesei” társasjáték alapváltozata 3-4 játékos számára készült, de kiegészítőkkel ez a szám 5-6 játékosra bővíthető. A játék ajánlott életkora 10 éves kortól kezdődik, mivel a stratégiai és tárgyalási elemek megértése, valamint a játék dinamikája bizonyos érettséget igényel.

Játékmenet:

  1. Kezdeti Beállítás: A játék kezdete előtt a szigetet alkotó hexagon mezőket véletlenszerűen helyezik el, ami minden játékot egyedülállóvá tesz. Minden játékos két településsel és két úttal kezd, amelyeket a tábla különböző pontjain helyeznek el.
  2. A Körök Menete: A játékosok felváltva dobókockával döntik el, hogy melyik erőforrás mező termel az adott körben. Az erőforrások közé tartozik a fa, a búza, a bárány, a tégla és a kő. A játékosok ezeket az erőforrásokat használják fel különböző építmények, mint települések és utak építésére.
  3. Építés és Fejlesztés: A települések és utak építése növeli a játékosok pontjainak számát és javítja az erőforrás-termelési képességeiket. A települések tovább fejleszthetők városokká, amelyek még több pontot és erőforrásokat biztosítanak.
  4. Kereskedelem és Taktikázás: A játékosok kereskedhetnek egymással vagy a „bankkal” az erőforrásokért. A tárgyalási és stratégiai elemek itt kerülnek előtérbe, ahogy a játékosok próbálják optimalizálni erőforrásaikat.
  5. A Rabló Szerepe: A játékban a rabló is fontos szerepet játszik. A 7-es dobás aktiválja a rablót, amely blokkolja az erőforrás-termelést azon a mezőn, ahová helyezik. Ez lehetőséget ad a játékosoknak arra, hogy versenytársaiktól erőforrásokat szerezzenek.
  6. A Győzelem Elérése: A játék célja, hogy a játékosok elérjék a győzelemhez szükséges pontszámot, amit az építés, a leghosszabb út építése, a legnagyobb lovaghad tulajdonlása és egyéb fejlesztések révén szerezhetnek.

További információk

Játék nyelve

Játékszabály nyelve

Minimum életkor

Minimum játékidő

Maximum játékidő

Minimum játékos

Maximum játékos

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Catan Telepesei” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A mai naptól a csomagok karácsonyi megérkezését nem tudjuk garantálni. Kérjük válaszd a személyes átvételt a bemutatóteremben.
2030 Érd Duna utca 63.
Hétfő, kedd, csütörtök, péntek 16:00-20:00-ig

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre